Running Fox Papers

April 2003 ~ Engelen

Op zoek naar de zin van het leven?

Vindt de woorden die de zin vormen.
Bekijk de letters die deze woorden maken eens goed.
Letters zijn klanken.
Klanken zijn trillingen van licht.
In het oneindige niets was slechts een heel klein Licht, dat de oerknal vormde.
Als je de juiste trilling vindt,
Als je het licht hebt gevonden,
Heb je de zin van je bestaan!

Rav. Gershon van Leiden

~*~*~*~

Inhoud

Op zoek naar de zin van het leven Rav. Gershon van Leiden
Naar binnen kijken Mary Ellen "Angel Scribe"
Mijn eerste ontmoeting met een beschermengel Mirjam Coumans BA
Bezocht door een Engel Jean Noble (Grey Eagle)
Engelen bestaan Marianne Luijkenaar
Engelen, onvoorwaardelijke steun en Liefde Patrick Meijers

~*~*~*~

Inleiding

Goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt zeker voor de verschillende artikelen, met Engelen als centrale thema, die deze ‘Running Fox Papers’ bevolken. Een flink aantal lezers is in de pen geklommen en tezamen hebben zij deze woorden geweven die hopelijk zullen bijdragen tot een beter begrip van deze meestal ongeziene begeleiders van elk van ons. Nadere aankondiging is overbodig. Ik nodig jullie daarom uit om deze Engelen te volgen in de richting waarheen zij ons ook mogen leiden.
Het volgende nummer van de ‘Running Fox Papers,’ zal ‘vorige levens’ als centrale thema hebben. Wanneer jij je geroepen voelt om een bijdrage aan dit nummer te leveren, dan hoor ik dat graag van je.

Hans Brockhuis

~*~*~*~

Naar binnen kijken 


door Mary Ellen "Angel Scribe" in Oregon, USA
http://www.angelscribe.com/angwrite.html
Schrijfster van ‘EXPECT MIRACLES’ en ‘A CHRISTMAS FILLED WITH MIRACLES’

Wil je je aanmelden voor Mary Ellen’s gratis nieuwsbrief, of wil je commentaar of verhalen leveren? E-mail dan naar MaryEllen@Angelscribe.com

* ^i^ *

Verbeeld je een Engel van Licht die voor je verschijnt en zegt…

* ^i^ *

Welkom tot Gods Eeuwig Aanwezige Licht… een schuilplaats voor de ziel… om uit te rusten op je levenspad.

Het leven kan zo overweldigend zijn… soms… dat men een geestelijke plek nodig heeft om te verjongen om op adem te komen voordat je verder gaat op je reis.

Als je de energieën van angst, vrees, haat, bezorgdheid, om je heen voelt wervelen, weet dan dat die zich buiten je bevinden en dat zich binnenin je een zacht gloeiende sintel van Gods Waarheid en Licht bevindt.

Als je eenmaal je innerlijke oog van de negatieve energie hebt afgewend en je je naar binnen richt, zullen de negatieve gevoelens hun kracht verliezen, wanneer je focust op datgene wat ze hun oorspronkelijke macht over jouw leven afneemt

Je aandacht naar binnen richtend op jouw gloeiende sintel van Liefde en het helderder zien worden, in Licht, en groeiend in warmte om je heen, je omvattend, alle andere energieën wegsmeltend… Dan weet je je omhelsd door deze warmte en zachtheid en tederheid… en je voelt je zoals een baby die liefdevol wordt vastgehouden, opgerold in een dekentje in zijn Moeders armen.

Je eigen energie kan van binnenuit groeien en zo deze knuffel van troost voor jezelf voortbrengen.

Verbeeld je dat je alle Liefhebbende kracht van het Universum in Gods Centrum bevat, van deze gloeiende sintel… want in werkelijkheid doe je dat… en deze energie van Liefde heeft de macht om alle andere energieën te verjagen… want in werkelijkheid is dat zo.

Hoe kan je jezelf zien, deze nieuwe macht te gebruiken? In je Leven? En in Anderen? Zul je het voor jezelf houden… dit nieuw ontdekte geheim, of zul je deze Waarheid en Liefde met anderen delen?

Engelen van het Licht zenden hun Hemelse Liefdes energieën omlaag naar jou, net zoals jij jouw Hemelse energieën naar anderen kunt zenden.

Oh! Hoe machtig ben je geworden, en wat een groots wezen was je altijd al en nu kun je zien wie je bent. Wat een grote waarheid heb je ontdekt tijdens jouw reis door het leven.

Kijk toe hoe het opstijgt in een grote zwerm van veelkleurige vlinders en vlieg weg om de levens van anderen te verlichten en zweef daarbij de wereld rond

Amen.

~*~*~*~

Mijn eerste ontmoeting met een beschermengel
© Mirjam Coumans BA; 22 maart 2003.

Thomas van Aquino zegt: ‘Engelen zijn de verkondigers van de goddelijke stilte. Het is vanzelfsprekend dat een gevoelskwestie - of een concept van een denkbeeld - zonder stem in stilte verschijnt. Engelen zijn heldere, zuivere spiegels van het goddelijke.’

Al weken lees ik wanneer ik ook maar even tijd heb in het mooie boek dat Petra Schneider en Gerhard K. Pieroth schreven. Dit oorspronkelijk Duitse boek: ‘Engel begleiten Uns’ is vertaald in: ‘Engelen als levensbegeleiders; Engelen als geestelijke steun en toeverlaat: onze geestelijke helpers in het spirituele en stoffelijke gebied.’ Bijna iedere keer als ik een stukje heb gelezen, voel ik dat nét die paragraaf of dat hoofdstuk nodig was om mijn volgende stap in het leerproces te kunnen zetten, of om mij een hart onder de riem te steken. Het leerproces dat ik op deze planeet doormaak is de laatste maanden in een stroomversnelling gekomen. Toeval bestaat niet. Ik kreeg namelijk vorige week het gevoel dat ik mijn eerste ervaring met mijn Beschermengel in het verkeer moest opschrijven. Een paar dagen later ontving ik een e-mail van Hans Brockhuis waarin staat dat zijn volgende nieuwsbrief over Engelen gaat!

~*~*~*~

Hier volgt mijn relaas over de eerste ont-moeting (niets moet) met één van mijn Beschermengelen, oma.

Mijn echtgenoot en ik waren op een avond uit eten geweest tijdens onze vakantie in Figanières, Frankrijk. Wij reden over een strakke, brede asfaltweg die in een grote bocht de berg volgde, op weg naar ons vakantiehuisje. De sterren straalden en het was aardedonker, omdat er geen lantaarns langs die weg stonden. Ik zat achter het stuur en plotseling voelde ik een gekriebel in mijn maag. Het volgende ogenblik zagen wij, van links naar rechts, een soort band van mist voor onze auto langs schieten.

Een fractie van een seconde later voelde het aan alsof er een elastiek voor de auto werd gespannen. Ik schrok van die ‘mist’ en liet meteen het gaspedaal los. Even later zwalkte er onverwacht een tegenligger - die uit de bocht was gevlogen - op ongeveer een centimeter van onze voorbumper langs. Op dat moment voelde ik opeens heel duidelijk de aanwezigheid van mijn grootmoeder, voor het eerst sinds haar overgang naar de volgende wereld. Mijn echtgenoot zei geschrokken: “Dat scheelde een haartje, zag jij ook die vreemde mistflard opeens opdoemen?” Ik: “Ja, ik schrok ervan en liet daardoor het gas los!” Hij: “Ik zie nergens mist of mistbanken, wat vreemd.” De tegenligger wist zijn/haar auto op het asfalt te houden en reed verder, ons verbouwereerd en dankbaar achterlatend. Tijdens de rest van de vakantie heeft mijn Beschermengel ons nog vaker behoed voor botsingen met roekeloze Fransen die op onze weghelft terechtkwamen op bochtige bergweggetjes.

Een paar weken geleden vroeg ik aan het medium met wie ik regelmatig contact heb, of ik in het verkeer begeleid wordt door een beschermengel. Zij pendelde het uit en ze vertelde me: “De ziel van jouw grootmoeder is één van jouw Beschermengelen.” Toen pas herinnerde ik mij dat ik daar in Figanières zo sterk aan mijn grootmoeder had moeten denken toen die auto ons bijna raakte. Dankjewel oma, dat je mij zo goed beschermt in het verkeer.

Eénderde van de bevolking van Noord-Amerika heeft ervaring met Engelen. (Fox en Sheldrake, blz. 11). Er zijn ook films over Engelen. In het boek dat ik lees wordt ‘In weiter Ferne, so nah!’ door Wim Wenders genoemd en ‘Message from Sam’. Laatst zag ik een grappige met John Travolta: ‘Michael’ en dan heb je natuurlijk nog ‘Ghost’ met Patrick Swayze, Whoopi Goldberg en Demi Moore. Ik vond ‘City of Angels’ (Nicolas Cage, Meg Ryan en Dennis Franz) ook een goede film. Ik lees een boek graag in de oorspronkelijke taal. De bibliotheek had echter alleen de vertaling van ‘Engelen als levensbegeleiders’. Bovendien vind ik de Nederlandse vertaling die ik heb geleend slordig geredigeerd. Als uw kennis van de Duitse taal voldoet om het boek in het Duits te lezen, het ISBN nummer is: 90 6378 452 X – NUGI 626 – SBO 30. De titel van het oorspronkelijke boek is: ‘Engel begleiten uns’.

  

~*~*~*

Bezocht door een Engel
© Copyright 2001 Jean Noble

Ik had de TV afgezet na het bekijken van ‘Touched By An Angel,’ een van mijn favoriete programma’s. Het was laat en ik was erg moe zodat ik naar bed ging. Terwijl ik bijna in slaap was gevallen, en me nog in halfslaap bevond, leek het alsof een lieftallige stem tegen me te praatte. Woorden van een liefhebbende entiteit vervulden mijn gedachten, mijn hart, mijn ziel. Terwijl ik dit verhaal opschrijf kan ik me de woorden levendig herinneren.

Wat is VREDE? Wat is LIEFDE? Wat is VERGIFFENIS? En wat is WAARHEID? Allemaal kunnen jullie engelen zijn, boodschappers gezonden door de Schepper. Zelfs ongelovigen, ja, ongelovigen. Want ook HEN heeft de Schepper lief.”

“Als al jouw diepste gedachten op een neon verlicht reclamebord zouden worden geplaatst, voor allen zichtbaar, zou dan je blij zijn, of zou je schaamte voelen en gêne? Je kunt het voor jezelf beantwoorden. Er is geen oordeel, geen afkeuring.”

“Is er iemand, of zijn er misschien wel velen, die je pijn hebben gedaan, je hart hebben gebroken, of je in tranen op je knieën hebben doen liggen? Kun je die boosheid laten gaan? Kun je je realiseren dat het vasthouden aan de pijn JOU alleen maar schade berokkend? Want weet dat je, door die vergiffenis, alle boosheid losmaakt ten opzichte van hen die je pijn hebben gedaan of die je boos hebben gemaakt. Denk erover na wat het was dat, in je hart, onvergefelijk was. Was het de persoon, of meer nog de woorden of de daden? Loop je in hun schoenen? Weet je welke pijn, verdriet, of leegheid binnenin hen bestaat – zodat zij je pijnlijk zouden bejegenen? Aan degenen van jullie die in gebed geloven – of in meditatie – zeg ik: ‘heb je eraan gedacht om voor die persoon te bidden en terwijl je daarmee bezig was, heb je dan oprecht liefde en mededogen naar ze gestuurd?’ Wij, als Engelen hebben deze gebeden gehoord en we hebben de resultaten gezien. Wil je een WAARACHTIG wonder beleven? Vertrouw dan mijn woorden en kijk naar het wonder dat zich ontvouwt.”

“Het woord LIEFDE omvat vele betekenissen. In je heilige boeken, wordt Jezus Christus geciteerd zeggend: “[…] gij zult uw naaste liefhebben als uzelf” [Matheus 19:19] Je kan je afvragen: “wie is mijn naaste? Iedereen met wie je in contact komt is je naaste. Wat je aan anderen geeft, zul je in veelvoud terugkrijgen.”

“Met al het voorgaande, indien werkelijk geloofd, zullen ALLEN VREDE, LIEFDE EN VERGIFFENIS ondervinden. Dit zijn slechts ENKELE WAARHEDEN om over na te denken.”

Namasté

“Jouw Nacht Engel"

Hiermee moest ik in slaap zijn gevallen, want ik hoorde niets meer. Ik ‘voelde’ slechts.

*~*~*~

Engelen bestaan
© Marianne Luijkenaar 2002


Vandaag wil ik het hebben over Engelen, over de manier waarop ze tot ons komen.

Uit gesprekken die ik met mensen voer, blijkt toch dat het merendeel van de mensen wel eens een ervaring heeft gehad met de aanwezigheid van iets, waarvan pas later wordt begrepen dat het een ontmoeting met een Engel was. De ervaringen zijn zeer verschillend. De ene persoon ziet een wit licht, de ander wordt geholpen door een persoon op het moment dat hij het echt nodig heeft, weer een ander ontmoet zijn Engel in de natuur.

Zo zie je hoe verschillend de ervaringen kunnen zijn. Maar er is één overeenkomst, al deze ervaringen geven de mens de zekerheid dat Engelen bestaan, en al deze mensen kregen na zo’n ontmoeting weer hoop, kracht, levensmoed, of innerlijke rust.

Zelf heb ik al een aantal malen Engelen mogen ervaren, maar de meest recente ervaring is van deze week en heeft mij zo verbaasd, dat ik erover wil schrijven.

Midden in de nacht werd ik wakker. Mijn raam is verduisterd met een verduisteringsgordijn met daaroverheen een gewoon gordijn, zodat het licht van buiten niet naar binnen kan, want ik woon bij een druk kruispunt waar de hele nacht lantaarnpalen hun licht schijnen.

Maar hoe goed ook verduisterd, op het plafond bij mijn raam scheen een wit licht. Langzaam werd ik iets minder slaperig en lag ernaar te kijken. Het kwam niet van buiten, want de gordijnen houden elk lichtstraaltje tegen. Ik keek naar dat licht en het had de vorm van de bovenkant van een poppetje zoals kinderen dat kunnen tekenen. Een rondje als hoofd en twee stokjes als armen. Het licht bleef daar rustig aanwezig. Na mijn eerdere ervaringen wist ik dat het vanzelf wel zou gaan praten of niet.

Voor ik weer in slaap viel vroeg ik het Licht om dan in mijn dromen met mij te communiceren. Als je slaapt, kan je vaak makkelijker met deze wezens van gedachten wisselen dan als je wakker bent, omdat je in waaktoestand alles met je verstand probeert te beredeneren. Bij deze ervaringen echter, moet je alleen ervaren en er later pas over gaan nadenken. Engelen communiceren meestal via telepathie.

En die droom kwam. Het was zo mooi, dat ik hem nog helder voor de geest kan halen. Daarom wil hem met jullie delen.

De Droom:

De zoon van een dierbare vriendin is jarig. Een mooi cadeau heb ik al voor hem gekocht. Samen met mijn kinderen ga ik op verjaardagsvisite. Ik ben zelf erg gek op deze jongen van acht jaar; het is een lief manneke.

Het is geen makkelijk kind, want vorig jaar is de conclusie van ‘aanwezigheid aanverwant autisme’ bij hem vastgesteld door middel van een aantal onderzoeken die het manneke moest ondergaan. Maar we zien hem regelmatig en wij zijn gek op dit kind dat toch een speciale plaats in ons hart inneemt.

Ik ga dus op weg naar de verjaardag van dit manneke. Als we aanbellen, doet hij zelf de deur open. Hij gedraagt zich enthousiast en ziet er leuk uit. Meteen als ik binnenkom, spreidt hij zijn armen wijd open.

Op dat moment neem ik hem meteen in mijn armen en kijk even goed naar hem. Dan gaat er een schok door mij heen... Ik kijk dwars door zijn ogen heen en aan de uitdrukking van zijn lieve gezicht zie ik de Engel van vannacht…de Engel die op het plafond ver-scheen.

Het kind door wie de Engel zijn aanwezigheid laat merken, kijkt mij stralend aan. Alle soms aanwezige gereserveerdheid is van zijn gezichtje verdwenen. Twee jongensogen kijken mij met zo’n grote hoeveelheid liefde aan, dat het wel een Engel móét zijn.

Deze ervaring is zo overweldigend, dat de tranen mij in de ogen springen.

Ik zet het manneke weer op grond. Hij neemt mijn hand en brengt mij naar binnen, waar zijn verjaardagsvisite op hem wacht.

Wij vieren zijn verjaardag en voortdurend is de Engel in hem aanwezig. Het lijkt wel of hij wil spreken door dit kind.

Pas later kan je werkelijk gaan nadenken over wat er eigenlijk gebeurde. Het moment dat het plaatsvindt is zo overweldigend, zo genezend en liefdevol, dat je niet anders kan doen dan het ervaren, het ondergaan.

Gaandeweg krijg je de tijd om erover na te denken en dan besef je dat een Engel dit kind heeft uitgekozen om tot de mensen te spreken. Dat alle lijden, alle verdriet rondom een kind wegvalt, omdat een Engel hem heeft uitverkoren om zijn boodschap door te geven. Dit autistische kind mag een Engel in zich dragen en in zijn omgeving een boodschap van Liefde verspreiden.

Hij vertelt ons hiermee dat wij alle kinderen moeten Liefhebben en dat wij goed voor ze moeten zorgen. Dat we niet hoeven te zoeken naar dingen buiten onszelf, maar in onze directe omgeving goed moeten zijn voor anderen, hoe die ander er ook uitziet of zich gedraagt. Dat Liefde, een Engel, aanwezig wil zijn in een manneke van acht jaar.

Dat is wat ik heb geleerd uit mijn ontmoeting met een Engel, via mijn vriendje van acht jaar.

~*~*~*~

Engelen, onvoorwaardelijke steun en Liefde.
Patrick Meijers

We leven in roerige tijden, we leven in unieke tijden. Vroeger leken we afgesloten van de meer dan 99% van het universum die we niet kunnen waarnemen. Tegenwoordig opent ons bewustzijn zich meer en meer voor die sferen, voor ander ‘leven’ en andere energieën in de kosmos. Het engelenrijk is zo’n sfeer van waaruit de mensheid altijd terzijde heeft gestaan en is ondersteund. Ons contact zowel als ons gewaar zijn van dat contact wordt steeds duidelijker, steeds intenser. Engelen staan ons bij, in onvoorwaardelijke Liefde en dienstbaarheid.

Zoals gezegd is de koestering en steun uit de wereld der Engelen permanent en onvoorwaardelijk. Om dit in ons menselijk bewustzijn toe te laten is een geschenk, een geschenk dat we onszelf mogen gunnen. Dat de energie van Liefde er is, is een feit – of we het voelen is aan ons. Hier mogen we simpelweg om vragen.

Engelen zijn wezens met een bepaalde taak, en die taak is dienstbaarheid aan het Goddelijke. Wanneer wij vragen om bewustheid van de aanwezigheid van de Engelen, zijn ze werkelijk onvoorwaardelijk, dienstbaar en vol Liefde. Het gevoel te worden gedragen, getroost of gekoesterd – het Engelenrijk is er voor ons allemaal.

Tijdens sessies in onze praktijk ‘Heling Nieuwe Stijl’ mogen we veel doen met de energieën van engelen. Liefde, zowel uit de hogere als de meer aardegebonden engelenwereld staat ons bij in onze healing en overgave. Hiervoor zijn wij ultiem dankbaar.

Patrick Meijers.
‘Heling nieuwe Stijl’
website: www.helingnieuwestijl.nl
e-mail: info@helingnieuwestijl.nl