0 Running Fox Papers maart 2008
 
Running Fox Papers

8e Jaargang nummer 52 ~ maart 2008

Kind en spiritualiteit; een nieuwsbrief voor en door kinderen van alle leeftijden

Inhoudsopgave van deze nieuwsbrief

Veer Citaat voor deze nieuwsbrief:

Als ik een kind tegenkom, zal hij mij op twee manieren inspireren;
Tederheid voor wat hij is en respect voor wat hij kan worden.

Louis Pasteur

Een Schat aan inzichten

Inhoud

Introductie

Wanneer je een nieuwsbrief over kinderen en spiritualiteit voorbereidt kom je onvermijdelijk met kinderen in aanraking. En wat meer is, met uitspraken van kinderen over ouderen. Dat geeft dan weer een verfrissende kijk op het leven, wat je opnieuw doet beseffen dat kinderen geen wezens zijn die zich uitsluitend in een playmobiele wereld thuis voelen maar die wel degelijk een kijk op het leven hebben die soms verrassend en confronterend is, maar vaak ook verhelderend. Het doet je beseffen dat de vastgeroeste patronen waar je in de loop der jaren in verzeild bent geraakt, dringend ontroesting nodig hebben.

Ik geef hier een bloemlezing van uitspraken van kinderen die er werkelijk toe doen:

Mark en Marieke schrijven o.m.:
“De begrafenis van opa was mooi, veel mensen dachten aan ons en dat helpt met het dragen van het verlies. Zoals opa schreef: “verdriet en vreugde liggen dicht bij elkaar.”

Thea, Carlijn en Siobhàn vragen steun voor ‘War Child’ tijdens een speciale week. “Maandag kregen wij voorlichting over War Child en daarna gingen we in groepjes aan de gang om activiteiten voor de fancy fair te bedenken, uit te voeren en sponsoren te zoeken.”

Stefanie gooit het over een heel andere boeg en drukt ons met de neus op de feiten:
“Grote mensen willen vaak de baas spelen over alles en ook over kinderen. Maar er zijn ook veel lieve mensen. […] Want er wordt nu veel meer gepest en dat is niet leuk. Zou dat toch niet aan die verstandige ouderen liggen?”

Elise daarentegen denkt vooral aan anderen:
“Ik bid als alles goed wil gaan en als zieke mensen beter willen worden.”

Kortom, de jeugd heeft én de toekomst, én wat te zeggen, wat ook blijkt uit alle bijdragen van kinderen van alle leeftijden die in deze nieuwsbrief aan bod komen.
Running Fox wenst jou, aan de hand van deze verhalen, een waardevol contact met jouw eigen innerlijk kind.

Schitterend beroemd ~ Anke (11 jaar)

Op 14 februari 2001 was er een meisje dat woonde op een vuilnisbelt midden in Afrika. Ze was 11 jaar en noemde Lottà. Ze leefde in armoede en had dus heel weinig geld om eten en benodigdheden te kopen. Ze kon dus ook niet naar school toe gaan. Ze snuffelde zoals elke dag samen met andere kinderen tussen het vuil om misschien eten of iets bruikbaars te vinden. Het was al laat en ze was heel moe.

Ineens zag Lottà iets schitterends onder het vuil. Al snel duwde ze al het vuil opzij en dook naar het schitterend spektakel. Ze kon haar ogen niet geloven het was….EEN DIAMANT! Ze had tranen van geluk van te denken dat ze nu niet meer arm zou zijn.

Kristalheldere communicatie ~ Hans Brockhuis

Hoi, ik ben Gemma en ik wil je iets vertellen over hoe het met mij gaat. Dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend want het had maar een haar gescheeld of ik was hier niet geweest. Althans niet als aards wezen op Aarde.

Ik wil hier iets neerzetten over de voorbereiding op deze incarnatie, mijn geboorte en over mijn eerste jaren als mensenkind die bepaald niet zijn verlopen zoals ik samen met mijn begeleiders ooit voor mogelijk had gehouden. En tenslotte wil ik iets kwijt over dat wat ik kristalheldere communicatie noem.

Het begin was dus niet zo jofel, maar tenslotte is het allemaal goed gekomen en zit ik hier achter mijn computer deze woorden op te schrijven. Ik word vaak eigen-wijs genoemd en met deze eigen wijsheid in de hand is het dat ik eindelijk in staat ben ze op te schrijven.

De kleine engel ~ door Sjanie Fakkel

Doortje was 4 jaar oud. Ze stond voor het raam en staarde naar buiten. De zon scheen want het was een mooie dag. Ze keek naar de stralen van de zon die door het raam naar binnen schenen en daar allerlei fantastische kleuren schiepen. Ze was zo gefascineerd door dit schouwspel dat haar gedachten afdwaalden. Ze fantaseerde hoe het zou zijn om op zo’n zonnestraal te zitten en meegevoerd te worden naar de zon. Maar ze wist dat dit niet kon, want de zon is zo verschrikkelijk heet dat er niemand bij in de buurt kan komen.

De kleuren bleven veranderen en opeens leek het wel of er temidden van dat kleurenspel het gezicht van een heel lief meisje te zien was. Het meisje was ongeveer van haar leeftijd en had vleugeltjes. Doortje staarde ademloos naar het wezen dat zoveel liefde uitstraalde dat ze ervan moest huilen.

Atlantis ~ door Rhuben Witbreuk (10 jaar)

In één van mijn vorige levens leefde ik op Atlantis. Eén van de meest spirituele plekken uit de oudheid. Ik heb in mijn reis naar mijn vorige leven gezien hoe Atlantis ten onder is gegaan.

Wil je dit horen? Ja/Nee (als je nee kiest, moet je het stukje hierna overslaan!)

Atlantis was een eiland gebouwd op één grote pilaar, die aan de zeebodem vastzat. Als je die pilaar zou vernietigen, dan zou heel Atlantis de zee in vallen. Er waren dus mensen die probeerden die pilaar te vernietigen (ik weet niet waarom) en de gevangenissen zaten in die pilaar uitgehakt, dus zij zouden in de gevangenis moeten komen mochten ze de pilaar willen vernietigen.

Kinderworkshop met Aura Soma, door Eline Cointepas

Op 26 maart en 21 mei 2008 organiseert Eline Cointepas in Wassenaar een kleuren-workshop voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Eline maakt gebruik van het Aura-Soma Color Care System. Aura-Soma werkt met de aantrekkingskracht die kleur heeft op de mens en vooral op kinderen.

We gebruiken allemaal kleur, we dragen gekleurde kleding en als je goed rondkijkt zie je dat alles eigenlijk een kleur heeft. Allemaal weten we dat kleur een uitwerking heeft op hoe we ons voelen. Bij Aura-Soma ga je jezelf afvragen wat voor jou belangrijk is. Ieder van ons is uniek en kijkt anders naar het leven. Elk kind heeft een eigen mening over de wereld en de gebeurtenissen om hem of haar heen.

In de kleuren¬-workshop gaan we op zoek naar wat voor jou belangrijk is. Zo kun je zien wat je bijzonder maakt, en kan jij je zelfvertrouwen vergroten. Alles op een manier die jij leuk vindt.

De workshop is van 14.00 uur tot 16.00 uur in het van Heeckerenhuis in Wassenaar. In die twee uur gaan we kijken naar jouw eigen keuze in kleur en werken we op speelse wijze met deze kleuren, om te voelen wat het met jou doet. Er kunnen maximaal 8 kinderen meedoen.

De kosten van de workshop zijn 20.00 euro. Om in te schrijven of voor meer informatie bel je met Eline Cointepas op 06-22.974.968 of mail naar info@praktijksirius.nl.
Meer weten over Aura-Soma? Kijk dan op www.praktijksirius.nl

Bo, een baby dolfijn ~ Kathryn Jensen

Hallo Kinderen

Ik ben een dolfijn en ik leef in de wateren rondom een prachtig eiland genaamd Billini in de Bahamas. Ik heb een paar goeie tips voor je die je misschien de moed geven om te gaan leven zoals je zou willen als je dat durfde. Luister, ik weet dat het moeilijk is om kind te zijn. Ik ben zelf nog maar vier maanden oud. Een vier maanden oude dolfijn is zoiets als een menselijk kind van een jaar of zes. Ik ben behoorlijk slim en bovendien nogal eigenwijs. Ik moet altijd maar vlak naast mijn moeder zwemmen en soms maakt dat voorschrift me behoorlijk kwaad.

Ik heb een tweelingzuster. Ze heet Fiona. Zij is erg braaf. Ze doet alles wat mijn moeder zegt en ze klaagt nooit. Ze klaagt er zelfs niet over om altijd maar vlak naast moeder te moeten zwemmen!

Ik ben nogal kort aangebonden. Hoewel ik maar vier maanden oud ben denk ik dat ik het allemaal wel weet. Soms lijkt het hier wel een gevangenis. Ik moet alle regels opvolgen die mijn moeder uitvaardigt en ik moet dichtbij de kudde blijven. Een kudde is, tussen twee haakjes, een gemeenschap waarin dolfijnen leven.

Het milieu - door Fae den Boer (8 jaar)

Zwaantje, je moet naar school, roept mama. Hup naar de auto anders kom je nog te laat op school. Nee mamma niet met de auto dat is slecht voor het milieu!

De directeur van school heeft gezegd dat we meer met de fiets moesten komen! En dit is een gewone dag om met de fiets naar school te gaan. Oke Zwaantje jouw zin. Ga dan nu maar gauw naar de schuur en pak de fietsen. Maar dan moeten we wel doorfietsen anders zijn we te laat op school.

Onderweg naar school zegt Zwaantje: mama ik zou wel eens willen weten hoe onze toekomst er uit zag met het milieu. Ja Zwaantje iedereen zou dat wel willen weten zelfs ik. Ze waren aangekomen op school. Zwaantje zette haar fiets op slot en ging toen naar binnen. Binnen ging ze meteen naar de juf om te vertellen dat ze niet met de auto naar school wou maar met de fiets.

Toen ze dat allemaal had verteld had zei de juf:heel goed van jou Zwaantje! En ik vind het ook heel goed van je dat je tegen je moeder hebt gezegd dat met de auto gaan slecht voor het milieu zegt de juf. Als de school nou eenmaal begonnen is mag Zwaantje vertellen dat ze niet met de auto naar school wou maar met de fiets.

En zo ging de dag voorbij en de bel ging. Zwaantje ging naar haar moeder op het schoolplein en vertelde alles. Toen Zwaantje eenmaal uit was gepraat zei haar moeder:nu je fiets halen en naar huis. Toen ze thuis waren zei Zwaantje, ik ben blij dat we op de fiets zijn gegaan mama.