Written with Love Written Speciaal

Vlinder mandala

vlinder mandala

Energetische mandala´s

Nanda van Velthuijsen


Zo ongeveer 10 jaar geleden ben ik begonnen met het maken van energetische mandala’s. Ik voelde de aandrang om voor bepaalde mensen te gaan tekenen en merkte steeds dat er een boodschap voor ze in zat. Dankzij de feedback van deze mensen weet ik dat het meestal wel klopt. In het begin vond ik dat best een beetje vreemd dat ik zomaar een tekening kon ‘lezen.’ Nog steeds vind ik het heel bijzonder dat ik dit mag en kan doen en ben nog iedere dag heel blij met deze gave.

Iedere mandala is anders, net zoals ieders energie en uitstraling anders is. Wat ik nodig heb om een mandala te creëren is de naam en de geboortedatum. Dat is voldoende om op af te kunnen stemmen. Daarna begin ik gewoon te tekenen. De ene tekening is heel druk, een andere kan erg sereen zijn. Het is maar net hoe deze persoon in zijn of haar leven staat.

Deze mandala’s zijn helemaal gebaseerd op de energie van degene waarom het gaat. Kleur, vorm en energie zijn voor die persoon bedoeld. De mandala kan gebruikt worden om op te mediteren of gewoon om ergens neer te zetten. Het liefst ergens waar diegene vaak komt, dan kan de energie namelijk haar werk doen en dat is ondersteuning bieden in het proces. Elke mandala wordt begeleid door een persoonlijke boodschap. Als er een vraag is, zal ik dat ook verwerken in deze mandala en in de boodschap.

Sinds kort ben ik ook begonnen om bepaalde energieën te schilderen. De energie wordt dan vertaald in kleur en vorm en straalt dit vervolgens uit. Het is bijna hetzelfde principe als met de mandala. Er wordt een bepaald onderwerp mee weergegeven en is zonder boodschap.


Ik (Hans Brockhuis) wil hier graag nog iets aan toevoegen. In mei 2004 heeft Nanda mij en mijn vrouw verblijd met een schilderij van haar hand, geïnspireerd door onze overleden dochter Judith. Ik vond het in die periode moeilijk dat ik slechts moeizaam contact met haar kon krijgen, terwijl dat daarvoor veel gemakkelijker was geweest. Judith moedigde haar aan onderstaand schilderij te creëren en vroeg haar bovendien bijgaande tekst aan ons door te geven. Een en ander heeft ons buitengewoon goed geholpen bij het verwerkingsproces van het verlies van onze dochter.

Ik ga nu mijn eigen weg
Verder weg dan ooit
Mijn reis voert mij naar verre oorden
Soms ben ik er nog om hallo te zeggen
Zie het licht dat voor jou schijnt
En glimlach
Verdriet duurt zolang jij dat wilt
Er breken ook nieuwe tijden aan.
Ik waak over jullie.

Judith – 15/05-2004

  Judith

rust en vertrouwen

Rust en vertrouwen

 

zonder titel

zonder titel