Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Portfolio

 

Vaartuigen van de 'Lange Witten'

door Sanni Ceto
Uit de Star Beacon juli 2005

Vertaling: Idelette. Eindredactie: Mirjam SchoutenDe Lange Witten gebruiken verschillende types ruimtevaartuigen, maar prefereren hun kruisers, een soort schotels, gecombineerd met een delta vleugel configuratie.

De meeste vliegtuigen werken met een soort ionenmotor van gecombineerde anti–materiereactoren. De Lange Witten worden geregeerd door een regering, bestaande uit de Pleiadiaanse Raden en ambassadeurs van Andromeda. Zij bereiden beslissingen voor en letten op het naleven van de universele ruimtelijke wetten. Iedere oudere dient ongeveer 200 jaar als een ambassadeur voor een planeet die een Raad selecteert voor hen om te dienen. De Aarde valt onder het Sector 4 Commando, vallend onder hun toezicht, wat betekent dat de aarde een gemonitoorde planeet is. Gecontroleerd door de vloot van de Pleiadiërs en de Lange Witten.

De Lange Witten zijn bekend als de voorouders van de bewakers, die leefden in de ondergrondse steden van de holografische Aarde, die Admiraal Byrd in de jaren 40 toevallig binnentrok.

De A klasse-type kruisers zijn middelgroot tot kleine vliegtuigen, aangedreven door een soort ionenmotor. Beide typen zijn rondachtig van voren, wat hun schotelafkomst weergeeft, terwijl het achterste gedeelte een delta vormt. Beide vaartuigtypes hebben een groot raampaneel of kijkscherm in de voorkant van het schip. Beiden hebben een driepotig landingsgestel met stootkussens. Er zijn drie landingspoten, twee achter en één voor. Voorbij de ingang begint een gang die vanaf de onderkant doorloopt tot aan het vliegdek en de verblijven van de bemanning.

Een middenklasse vliegtuig kan negen bemanningsleden en hun commandanten vervoeren en in totaal 12 passagiers. Omdat de Lange Witten menselijk zijn, hebben ze een afvalsysteem dat automatisch al hun afval omzet in droog poeder, dat is opgeslagen in een cilinderachtige unit. In de meeste gevallen worden deze units verwijderd als hun schepen terugkeren naar hun ruimtehavens.

Voedsel wordt samengesteld aan boord van het vliegtuig, door middel van een vooruitstrevende technologie, die planten kopieert om voedsel te maken. Al het water wordt op dezelfde manier steeds weer gerecycled en ververst. Buitenlucht wordt naar binnen gebracht door middel van een serie inlaatkleppen en dubbel gezuiverd want deze mensen zijn zeer hygiënische wezens en houden niet van vuile lucht of vuil water.

In de cabines van de bemanning zijn de slaapunits in de vloeren en de muren gemonteerd. Ze kunnen worden uitgeklapt d. m.v. een paneel in de muur, dat van een opgloeiende amber strip gemaakt is.

Deze vliegtuigen kunnen een snelheid bereiken warp 2 tot warp 8. De iongestuurde eenheden hebben een levensduur of serviceduur van ongeveer 70 van jullie dagen, waarna ze weer worden opgeladen in speciale units. Het opladen duurt 2 van jullie dagen.

De romp van deze vliegtuigen bestaat uit twee lagen. De buitenste is een soort levend metaal, dat zichzelf als het beschadigd is, kan repareren terwijl de binnenste romp van puur metaal is, dat deze eigenschappen niet heeft.

Type B klasse schepen zijn beschikbaar van middellang tot groter dan een kruiser. Er zijn 6 propeller partities die zijn gerangschikt als een kristallen rotor, zoals op Pleiadiaanse en Zeti’s vliegtuigen. Deze kristallen rotors zijn veel kleiner dan in de Pleidiaanse vliegtuigen, die ongeveer 2 voet lang zijn en die een centrale gouden geleider unit binnen in de kern van de kristallen hebben, die een verbinding vormen met de reactoren.

Klasse B's zien er meer uit als een schotel dan een Klasse A type vliegtuig. Ze zijn 30-50 voet in doorsnede en hebben drie propellers. De twee binnenste propellers zijn van metaal terwijl de buitenste van bio-metaal zijn. Klasse B's worden door piloten via de boordcomputer en propeller units bestuurd.Alle vliegtuigen, zowel A’s als B’s
zijn bewapend met laser wapens, gemonteerd boven en onderaan de buitenzijde van het schip.

Het is verboden wapens te gebruiken terwijl een schip zich in de atmosfeer van een planeet bevindt en meer speciaal bij planeten die gekolonialiseerd zijn door de Pleiadiërs en hun familie. Deze leden van de raad hebben verdragen gesloten tegen intergalactische oorlog. Wapens mogen alleen buiten de atmosfeer van een planeet gebruikt worden en zijn uitsluitend toegestaan om een portaal of tijdpoort open te houden, waardoor vliegtuigen in en uitgaan, terwijl ze van het ene zonnestelsel naar het andere reizen.

De wapens worden uitsluitend gebruikt voor zelfverdediging als een vliegtuig wordt aangevallen en er geen ontsnapping mogelijk is.

Slaaphutten zijn net zoals bij de Klasse A vliegtuigen, met bedden die uit de vloer of de muur komen. De capaciteit van de bemanning is bij de middellange 24 en bij de grote vliegtuigen 45.

Midscheeps zit een grote koker, die gebruikt wordt als een vliegtuig landt op vaste grond, om plasma ions te ontladen en elektriciteit, om schokken te voorkomen voor de bemanning. Het is zoiets als een enorme oplichtende scepter, als een vliegtuig elektriciteit opslaat, terwijl het door jullie atmosfeer vliegt.

Dit artikel is van Commandant Sanni Ceto's boek over de ruimte en zijn thuiswereld Zeta Reticuli.

Bezoek terzake de webpagina op:
http://earthstar.tripod.com/Stranded.html