Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations Korte verhalen/shorts Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love Gedichten/poems Portfolio


Ruimte voor jeZelf

 

© 2005 Charles Lightwalker
charleslightwalker@yahoo.com
www.thefamilyoflight.com
Ieder van ons spendeert een groot deel van de dag aan repetitieve taken... een bad nemen, eten, werken, de avonduren gebruiken om van vrienden en familie te genieten, naar muziek te luisteren, te dansen, yoga te beoefenen en huishoudelijke taken zoals afwassen, de was doen, schoonmaken, etc. Op het eerste gezicht lijkt het alsof we niet veel tijd hebben om te stoppen en keuzes te maken die ons leven veranderen.

Dat is nu juist wat het eerste te zien is. Wat er in werkelijkheid gedurende de dag gebeurt, is een steeds veranderend palet aan keuzes. Binnen deze keuzes moet je beslissingen nemen. Ruimte voor jeZelf creëren betekent dat je in complete harmonie met jeZelf bent in alles wat je doet. Dit betekent geen verborgen motieven en algehele eerlijkheid.

Ik had de gelegenheid om Barbara Streisand in “the Oprah Whinfrey Show” van 26 dec. 2003 te zien. De conversatie schakelde over naar de vraag hoe het voor haar voelde om 50 te worden. Ze dacht even na en zei toen dat ze het niet zo leuk vond; , 30 voelde goed, 40 ok, maar 50 was niet ok. Toen ze dat echter had gezegd, zei ze dat ze eigenlijk vrede had met het idee en blij was dat ze zich nu gedragen voelt door een gevoel van vrijheid, flexibeler is en milder (“Ik sluit vaker compromissen.").

Denk daar maar eens over na. Ik sluit vaker compromissen. Ik vind dit een heel belangrijk en bevrijdend concept. Als we werkelijk vrij zijn om uit te drukken, te creëren en te Zijn wie we zijn is er niet langer een gevoel van verstikking. Om echter werkelijk sterk en standvastig te zijn moeten we behoefte hebben om ons gewaardeerd te voelen zonder erkenning van buiten. Wie erkent ons dan? Wij zelf. Jij kent jezelf het beste. Jij weet wanneer je je nuttig voelt en wanneer je je minderwaardig voelt.

Ik denk dat het doel is om je eigen kern te vinden, je veilige plaats. Het deel van jeZelf dat Weet. Wanneer je dat hebt gevonden moet je alleen vanuit die kern werken in alles wat je doet. Dat is wat ik bedoel met Ruimte voor jeZelf creëren.

Je kunt niet je best doen vanuit de ruimte van een ander. Het moet je eigen Goddelijke kern zijn. Alles gaat vanzelf wanneer je handelt in je eigen ruimte. Heb je ooit gegolfd, gebowld en het gevoel gehad dat je eenvoudigweg niet kon missen? Je had nog nooit zo goed gespeeld en dat zal misschien nooit meer gebeuren. Denk aan het gevoel dat je toen had. Er was geen raar gevoel in je buik. Alles verliep gladjes.

Ik denk dat ervaring ons helpt in onze ruimte te treden. Het leven verloopt makkelijker, je bent minder materialistisch, je onthaast en we begrijpen eindelijk wat “je niet druk maken om futiliteiten” betekent. Je wordt als een wilg die zich buigt in de wind, maar nooit breekt. De solide bomen of één van hun takken kunnen echter breken. Als je sterk in je schoenen staat hoef je je waarheden niet langer luidop te verkondigen. Je weet wie je bent. Dus je kunt rustig achterover gaan zitten en toestaan wat er gebeurt.

Sta anderen toe hun eigen keuzes te maken (zonder dat je hen dagelijks van advies voorziet). Laat ze hun zorgen met je delen (zonder dat je oplossingen aandraagt). Geef ze de ruimte jou iets te adviseren of vragen (zonder dat je laat zien dat je voet bij stuk kunt houden).

De kleine compromissen die we elke dag sluiten, het geven, onthullen een innerlijke kracht, want ze zijn een weerspiegeling van ons bewustzijn die ons imago niet aantasten. Het sluiten van compromissen betekent niet dat we opgeven of toegeven. Het betekent alleen dat we geven. Vaak is het geven dat van ons wordt gevraagd een heel klein cadeau, vooral gezien in het grote geheel. Als we echter niet zeker zijn van onszelf is het niet de grootte die ons onbehaaglijk maakt, maar de daad op zich.

Ik heb geleerd dat sociale contacten minder stroef verlopen door vaker te luisteren en minder te praten. Ik heb altijd een verhaal te vertellen, maar als ik luister, kijk en me energetisch verbind in plaats van verbaal, wordt de ervaring naar een hoger vlak getild. Wat een vreugde voel ik in mijn hart als ik iets heb gedaan dat me in eerste instantie niet aantrekt. Welk een vreugde vind ik in de kleine dingen die ik verkies te doen. De simpele handeling van het vouwen van folders, met mijn dochter spelen; ik doe alles rustiger aan. Ik deed alles langzamer en genoot van het aroma van het leven. Ik merk dat ik meer op mezelf vertrouw. Wijsheid komt echt niet met de jaren.

Het lijkt zo onnozel om te wachten tot we een mythische leeftijd van wijsheid bereiken, (de Indigo- en kristalkinderen wachten niet!) voor we onszelf vertrouwen. Ik nodig je uit om 2005 in te gaan met meer bewustzijn, jezelf meer te accepteren, beter te luisteren, minder te praten, meer aanwezig te zijn en meer ten volle van het leven te genieten.