Written with Love Myriah's Grasses Roots

Gentle presence

Tedere

Aanwezigheid


Wat is het eerste dat in je opkomt als je aan Tederheid denkt?

Tussen de rots en de harde bodem ligt Tederheid. Soms is het moeilijk je te herinneren dat deze Tederheid binnen onszelf zetelt, ergens tussen het zwart en het wit, het links en het rechts, de dag en de nacht. Tederheid is overal welkom. Het weeft zichzelf rond de pluisjes in je zakken en de ronding van je lippen. Het IS eenvoudig.

Tussen momenten van verwarring en rechtvaardige zekerheid in, openbaart Tederheid zichzelf in de essenties van Acceptatie, Tolerantie, en Geduld. Het is onze geduldige natuur, die bij onszelf laat verdwijnen wat nodig is om op- of afgelost te worden.

Tederheid is de wijze waarop de lucht zich scheidt om mijn lichaam door te laten als ik langs de rivier wandel,die mij daarbij onvoorwaardelijk op deze Aarde accepteert Het is de manier waarop mijn lichaam de lucht, het water en het voedsel dat ik tot mij neem aanvaardt.

Er is geen tijdslimiet, grens, of deadline voor Tederheid. Het IS. Op elk gewenst moment kun je zoveel je wilt van de essentie van Tederheid drinken, want er is een onbeperkte voorraad van en het is altijd aanwezig.

Haal verscheidene malen diep adem, en concentreer je in diens essentie van Tederheid. Laat het je zintuigen bedekken, je huid, de kleine haartjes op je gezicht. Adem in Tederheid, voel het binnenin jezelf klateren als was het een bergbeekje. Het vloeit door je armen, je torso, je benen, en je voeten omlaag naar de Beminde Moeder Aarde.

Adem in Tederheid, laat het maar diep wervelen, recht door je Hart. WORDT een Tedere Aanwezigheid. Dit is JOUW Tedere karakter. JOUW Goddelijk Recht. Tederheid is een algemene standaard van Eenheid. Voel de energie van Tederheid door je handen vloeien en geleid die met je adem en met je intentie, overal op of in Jouw lichaam waar dat nodig is. Plaats je handen eenvoudig daar, en adem Tederheid.

Concentreer je nu op het gebied rondom je Hart, en de Goedaardige essentie daarvan. Blaas deze Tederheid naar buiten, helemaal rondom. Open je lippen bij het uitademen, en stel je een enorme Lichtbel van Tederheid voor die zich om je heen aan het vormen is. Laat deze energie van Tederheid door je intentie uitvergroten. Neem je tijd; er is geen haast. Met elke ademtocht vergroot zich de Grondtoon terwijl Jouw Tedere Aanwezigheid groter wordt.

Open je handen en verbeeld je dat je een enorme bal van Tederheid vasthoudt. Sla je armen om je heen en geniet ervan. Blijf met deze energie totdat je kan voelen dat ieder molecuul en elk deeltje van jou is bekleed met Tederheid. Het enige wat je hoeft te doen is ademen. Terwijl Jij je concentreert op je ademhaling, blaas je een nieuwe Lichtbel met Tedere Aanwezigheid uit. Als je die aan iemand anders zou moeten geven, wie komt er dan voor in aanmerking? Stel je voor het voorzichtig in zijn of haar geopende handen te leggen, en verbeeld je dan dat het dankbaar wordt aanvaard. Maak je niet druk over de manier waarop zij het zullen ontvangen. Geef het eenvoudig weg en laat dan je aandacht terugkeren naar je eigen geopende handen.

Blaas opnieuw een Lichtbel met Tedere Aanwezigheid uit. Er is zeker nˇg iemand aan wie je deze energie wilt geven. Je kind, echtgenoot, maatje, kamergenoot, collega? Je huisdieren? De blaffende hond van de buurman? De bediende van de avondwinkel? De bibliothecaris? Verbeeld je dat je aan elk van hen een Lichtbel met Tedere Aanwezigheid geeft.

Elk van hen zal deze Tedere Energie ontvangen. Op een zeker niveau zullen zij het weten, en het zal hen raken. Maar maak je geen zorgen over de uitkomst, of wat er zal gaan gebeuren. Iedere persoon heeft zijn eigen vrije wil. Geef je gave en laat het verder gaan.

Kijk naar je woning. Is er een plek die voordeel zou kunnen hebben van deze energie van Tederheid? Stel jezelf voor dat je Lichtbellen met Tederheid overal in je huis neerzet. Je dieren, je planten en je kristal zullen zich daaraan aanpassen en hun eigen zachtaardige karakter versterken.

Tederheid is een onbeweeglijk en onoverwinnelijke kracht van het Zijn. Het bedekt, troost, beschermt, en sluit zich aan bij de innerlijke Tedere Aanwezigheid. Tederheid is meestal de eerste gave die we ontvangen wanneer we in dit Aardse leven worden geboren. Toen we in onze wieg lagen, werden dekens van Tederheid rond ons onschuldige we-Zen gedrapeerd.

Tederheid is een wezenskern die we altijd hebben gehad, zelfs als anderen onvriendelijk waren. Dat is waarom het zo gemakkelijk is om er mee te werken en om het zichtbaar te maken. We KENNEN het. Tederheid wordt niet uitgeschakeld aan het einde van deze meditatie. Neem, als je naar je werk gaat, of aan het wandelen bent, de tijd om de energie van Tederheid uit te ademen wanneer je met anderen communiceert. Durf een Tedere Aanwezigheid te ZIJN.

Wellicht heb je rekeningen te betalen, brieven te versturen, of andere correspondentie. Plaats een Lichtbel met Tederheid rond elke brief voordat je die verstuurt. Denk er aan hoeveel mensen per "ongeluk" zullen worden aangeraakt door die Tederheid terwijl het naar zijn bestemming reist! Alweer, Tederheid kent geen grenzen, geen limieten, en geen agenda. Tederheid IS zo simpel.

EÚn brief zal de postbode aanraken, een vleugje rond zijn wagen doen waaien en de wijken beroeren waardoor hij rijdt. De energie zal het postkantoor rond- trekken. Dan, indien de brief ver moet reizen, zal het het voertuig omhullen op weg naar diens bestemming. Het zal anderen in een ander postkantoor raken en helen, en tenslotte, op zijn bestemming, opnieuw een vleugje rond het kantoor of het huis waaraan het is geadresseerd, gaan weven. Begin je een beetje te begrijpen hoe gemakkelijk we ieder ander kunnen be´nvloeden?

Laat, wanneer je staat te koken, of eet in een restaurant, toe dat een Lichtbel van Tederheid vooraf het voedsel en de dranken aanraakt en zegent. Je kunt dit gemakkelijk doen zonder de aandacht op jezelf te vestigen. Het enige wat je moet doen is ademhalen! Je kunt eenvoudig kijken naar iets, en met Jouw ademhaling en geopende lippen, kun Je je intentie van Tederheid daarop blazen. Een auto-ongeluk, een ruzie, een kibbelpartij van kinderen. Adem er in het voorbijgaan Tederheid op en laat het dan los.

Tussen de rots en de harde bodem ligt Tederheid. Durf een Tedere Aanwezigheid te zijn.

Welkom Thuis, en bedankt voor het meedoen.

ę Myriah Krista Walker