Het avontuur van het leven

Op zoek naar een cadeau voor verjaardag, kerst, sinterklaas, of misschien wel voor jezelf? Bestel nu je exemplaar, voorzien van signatuur èn persoonlijke boodschap, rechtstreeks bij de auteur. Dat kan eenvoudig via dit bestelformulier. Het boek is ook verkrijgbaar in de reguliere boekwinkel, de uitgever èn bij bol.com. Kijk hieronder voor meer informatie. Voor een beschrijving van het boek kun je hier terecht. Recensies, onder andere van schrijfster Lulu Wang zijn te vinden via deze link. Informatie over uitgave, prijs, medewerkers etcetera vind je hier.

Avontuur van het Leven

omslag

 

uitreiking

Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan zangeres Simone Awhina

 

 

de auteur

 

Het avontuur van het leven

Korte verhalen op basis van de Nada Kronieken

Door Hans Brockhuis

  Een preview uit één van de hoofdstukken vind je hier.

Recensievan Lulu Wang? Klik daarvoor op deze link.

Overige recencies; klik hier.


Bestelinfo

Nadere informatie over dit boek is, behalve hieronder, rechtstreeks bij de uitgever Free Musketeers te verkrijgen; zij bieden ook mogelijkheden aan om het boek bij hen te bestellen. Hierdoor kun je nu al te weten komen of jouw eigen avontuur van het leven verrijkt zou kunnen worden door het lezen van mijn boek. Als je een exemplaar, voorzien van handtekening van de auteur, èn een persoonlijke boodschap wilt, kan dat via het emailadres: brockhuis@gmail.com. Het boek zal jou dan zo snel mogelijk per post worden toegezonden.

Bovendien is het boek bij www.bol.com èn in elke boekhandel verkrijgbaar.


Beschrijving

Wat is het leven anders dan een avontuur. Een reis langs allerlei plaatsen, gebeurtenissen en ontmoetingen. Wat komen we tegen, met wie gaan we om en bovenal wat doen we er mee. Leven we het leven uitsluitend als een reeks gebeurtenissen die aan ons voorbijtrekken of proberen we elk voorval te duiden, doen we er iets mee en gaan we dan voort met het gevoel iets geleerd te hebben? In de praktijk zal het erop neerkomen dat ieder zijn eigen wijze interpretatie geeft aan alles wat aan hem voorbijtrekt.

Dit boek met verhalen uit alle windstreken, China, Ierland, Wallonië, Noorwegen, Egypte, maar ook van verre planeten, beleefd door een priesteres, een Ierse schone, een viking of gewoon zomaar een mens, geeft inzicht in die reis. Het boek wil gewoon prettige leesstof bieden, maar altijd met een blije ondertoon en een serieuze achtergrond. Geen opgeheven vinger, maar een zachte vingerwijzing naar het verhaal achter het verhaal.

Eén van de verhalen in dit boek gaat over twee jonge bastaardkinderen van een schatrijke Mandarijn in het oude China. Na voltooiing legde ik het aan Lulu Wang voor, bij uitstek een deskundige op dat gebied. Ik wil een deel van haar commentaar hier graag met u delen. Haar blijmoedige commentaar heeft er voor een groot deel aan bijgedragen dat dit boek is ontstaan. Ik wens u veel genoeg-en bij het lezen en gebruiken van dit boek.

terug


Recensies

Ik heb hier geen kant en klaar antwoord op. Het enige vermoeden is dat het een spirituele ervaring voor jou is, dat je het in je geest hebt gezien en dat het een geschenk Gods is. Wat mij het meest imponeerde is de toon waarin het Chinese verhaal is geschreven. Het heeft een rustige ingetogen verhalende stijl maar is ook intrigerend en geeft stof tot nadenken. Ik heb veel interessante en boeiende verhalen gelezen. Van dit verhaal kan ik echt niets anders zeggen dan dat het een wonder is. Ik ben ook maar een mens en wil dit Gods-wonder zo graag begrijpen. Ik weet dat het niet altijd mogelijk is, maar ik doe een poging. Ik wil je feliciteren met dit prachtige verhaal.


-- Lulu Wang, auteur

~*~*~*~* ~

Met veel plezier heb ik ‘Het Avontuur van het Leven’ gelezen.

Ik zoek naar woorden om dit boek, dit reisverhaal door de dimensies en de tijd te beschrijven. Het beeld van een ketting komt in me op, een reeks kralen waarvan de verbindende factor Liefde is, het snoer van Eenheid wat ons allemaal verbindt. De humor en beeldspraak zijn mooi in evenwicht met de spiritualiteit (mijn favoriet is de knorrige meeuw). Ontroerende persoonlijke ervaringen van andere incarnaties worden afgewisseld met tripjes door de sferen, ontmoetingen met wezens in andere dimensies en de wijze lessen die ze te leren hebben. Van sommige verhalen, zoals bijvoorbeeld ‘Wang Li’, vraag ik me af of ze op een groter canvas (een roman?) nog beter uit zouden komen. Maar dat is aan de auteur!

-- Wendy Gillissen. Auteur van "De vloek van de Tahiéra". www.wendygillissen.com

~*~*~*~

Sinds ik met The Secret en de Engelen-opleiding bezig ben mag ik steeds meer ervaren dat er voor mij gezorgd wordt. Ik en mijn dierbaren mogen in overvloed ontvangen wat ik nodig heb. Dit geeft echt een gevoel van vertrouwen. Juist omdat er nu die mensen en situaties op mijn pad komen, waardoor ik warmte, kracht en vreugde mag ervaren. Zo ook het boek dat ik mocht ontvangen van Hans Brockhuis, met de vraag of ik een recensie hierover wilde schrijven. Nu dit wilde ik wel. Ik ben gek op cadeautjes én ik ervaar mijn leven ook als een groot avontuur. Een avontuur dat niet altijd even gemakkelijk is geweest. Een avontuur waarin ik als voorbeeld voor mijn medemens wil leven in liefde, licht en vertrouwen. Wat je dus ook op je levenspad denkt, voelt en ervaart, je hebt altijd de keuze hoe jouw levensavontuur eruit ziet.

Dit boek kwam dus voor mij op het juiste moment. Ik had net een week daarvoor de keuze gemaakt om een nieuwe stap in mijn leven te maken, gericht te zijn naar het Hier en NU, waardoor ik opensta voor geluk. Terwijl ik het boek doorkeek, bleek al dat geluk iets is wat je in je leven goed kan gebruiken. Hierdoor wordt het avontuur in je leven nog spannender. Nu weten wij allemaal wel dat toeval niet bestaat, het is iets wat je toevalt, een cadeautje dat je op dat moment mag ontvangen. De kunst is echter wel om hier voor open te staan. Sta je open voor geluk dan sta je ook open voor warmte, kracht en vreugde. Hierdoor kan je nog veel meer genieten van het avontuur van je leven. Alleen en met de mensen om je heen.

Zo voelde ik echt een gevoel van geluk op het moment dat ik dit boek in mijn handen had. Het boek heeft een avontuurlijke uitstraling en voelt al goed als je het in je handen houdt. Het boek nodigt je echt uit om het avontuur van jouw leven aan te gaan. Dit ervaar je ook op het moment dat je het boek aan het lezen bent. Aangezien het allemaal korte verhalen zijn leest het gemakkelijk weg, terwijl je op het avontuur in jouw leven gewezen wordt. Ieder verhaal bevat dan ook een les waar wij van mogen leren. Hierdoor wordt je geconfronteerd met uitdagingen die jouw verder brengen op jouw levenspad. Dit boek is dus echt een aanrader om te lezen. Vooral als je benieuwd bent naar welk avontuur in jouw leven voor jouw belangrijk is. Moge jouw leven een waar avontuur zijn.

Citaat: De vogel vertelt ons dat het leven niet alleen bestaat uit datgene wat voor de hand ligt, maar dat er altijd oplossingen te vinden zijn op momenten dat je dat het minste verwacht of wanneer je ten einde raad bent en de weg schijnbaar ten einde gekomen is. Dit geeft vertrouwen.

-- Bron: De Zonnekrant; Karina van Halteren - Mulder www.zonneroos.com

~*~*~*~

terug

“Ben begonnen met het lezen van je boek. Heerlijk zeg, mooi taalgebruik en de verhalen zijn aangrijpend en gevoelig. Dit is genieten.”
-- Carla Harren

“Ben heerlijk in je boek begonnen en je verhalen zijn heel kenbaar. Mooi. Er zitten prachtige boodschappen in voor diegenen die het willen zien. Dank je wel voor het delen hiervan.”
-- Simone Awhina

“What do I find but your wonderfilled book! So exciting! I had goose bumps as I flipped through it. I LOVE your picture on the back cover! That says volumes. What a great time to release a book ... I hope you sell a million copies. […] Thanks so much for sending me a copy! Such a treasure.”
-- Myriah Krista Walker

terug

“Heb je zijn boek al besteld? Ik kan het aanraden; ik ben echt aan het genieten daarvan.”
-- Ian Henderson

“Wat een heerlijk boek. Ik ben er ongelofelijk blij mee. Dank je wel. Dit is een bijdrage aan de mensheid!”
-- Elly van Leeuwen

“Ik moet zeggen dat ik het een lekker geschreven, interessant boek vind.”
-- Karianne Hylkema

“Dit boek is een inspiratiebron en iedereen aan te raden. Misschien een idee voor de kerst? Kalihamsa feliciteert Hans met dit mooie wonderlijke boek.”
-- Thea Lagendijk

“Je hebt een mooie hand van schrijven.”
-- Gerard de Ronde

“Wat kan jij prachtig schrijven! Je wordt echt meegevoerd diep de verhalen in. Jouw schrijfstijl bevalt me. Je gebruikt prachtige woorden, die ook nog eens iedereen begrijpen kan, waardoor je verhaal ook nog eens een majestueus tintje krijgt. Knap! Ik lees wel eens verhalen van anderen waar ik een woordenboek bij nodig heb, daar denkt men indruk mee te maken. Dan maak je je lezend publiek wel kleiner.”
-- Hilda Spruit (auteur)

terug

[…] Brockhuis zou (volgens Lulu Wang) mooi kunnen vertellen; dat bewijst het titelverhaal ‘Het avontuur van het leven’. Bondig, sfeervol, met mooie accentjes…
--- Susanne Lammers in het Leidsch Dagblad.

                                   
We hebben het boek van Hans Brockhuis Het avontuur van het leven gelezen, het boek is in tegenstelling tot de meeste boeken die we tot hier toe hebben gelezen niet één verhaal, maar een bundel van verschillende korte verhalen, dat voor ons zelf een voordeel is gezien de weinige tijd die ons nog rest om te lezen.
Wat ons opviel tijdens en na het lezen is dat elk verhaal op zich een bijzondere heldere boodschap bevat, die onze begeleid op een unieke manier naar een bewust zijns pad dat al in elk een van ons aanwezig is.
De boodschappen die Hans ons op deze manier naar voor brengt zijn zo helder en overduidelijk zonder de neiging te hebben ons te duwen in een bepaalde richting.

De richting die we elk op onze eigen manier bewandelen is in dit boek samengebracht in unieke korte verhalen, die niet alleen tot de verbeelding spreken maar ook heel vaak onze eigen realiteit zeer sterk benaderen.
Het gevoel dat we ontvingen tijdens het lezen van deze verhalen is vrij simpel uit te leggen,
Licht, Liefde, verdere Inzichten en vooral Eenheid in verbondenheid.
Het avontuur van het leven, is dan ook een avontuur op spiritueel vlak dat ons leid in de eerste plaats naar onze eigen kern in verbondenheid met de rest van het gehele bestaan en het leven.
Het is dan ook een boek dat voor heel wat mensen nog meer duidelijkheid kan geven op de weg van het leven dat men bewandeld, alleen of in gezelschap.
We hebben het boek in tegenstelling tot de meeste boeken die we soms nog lezen in één ruk uitgelezen.
Het is dan voor ons ook een boek dat we zeer kunnen aanraden om te lezen.
In Liefdevolle Dankbaarheid aan Hans voor aanwezig te zijn in ons leven.

--Boudewijn De Jonghe - België.

terug


Hier volgt een kort fragment uit het verhaal 'Wang-Li':

[…] Op een avond, als ze een onderkomen hebben gevonden in een ondiepe grot, vertelt Wang-Li hen dat het uitsluitend overdag mogelijk is om de grote Chinese muur te trotseren. Alle poorten, die op afstanden van bijna vier kilometer van elkaar voorkomen, zijn altijd van zonsondergang tot zonsopgang hermetisch afgesloten. Overdag wordt elke poort bewaakt door zwaarbewapende troepen van de mandarijn onder wiens gezag het betreffende onderdeel ressorteert. Ook ‘s-nachts wordt elk deel van de onbeklimbare muur voortdurend in de gaten gehouden. De moed zinkt de kinderen in de schoenen. Hoe zouden ze ooit aan de andere zijde van de grote muur kunnen komen en eindelijk van de vrijheid kunnen proeven waarnaar ze al zo lang hebben verlangd?
[…]
De volgende morgen voelen ze zich verloren in dit woeste land. Er waait een koude noordwesten wind en hoewel de zon uitbundig schijnt en er geen wolkje aan de lucht is, huiveren ze als ze op de top van een heuvel een met hoge rietkragen omzoomd bergmeertje zien blinken waarin de reusachtige muur, die zij nu voor het eerst in zicht krijgen, zich weerspiegelt.
[…]
Plotseling wordt het een beetje donkerder. Dat is merkwaardig want de lucht is nog steeds wolkenloos! Ze moeten het zich verbeelden. Na enige tijd echter wordt het toch duidelijk dat er iets merkwaardigs aan de hand is. Het wordt echt donkerder en de temperatuur zakt ook merkbaar. De vogels, die tot dan toe luid kwinkelerend hun aanwezigheid kenbaar maken, vallen stil en wanneer ze in de vijver een reflectie van de zon zien oplichten, kunnen ze zien dat er een grote donkere sikkel, als het ware een grote hap, uit de zon is weggenomen!

“Zonsverduistering,” prevelt Wang-Li. “Dit is onze kans. Als we geluk hebben en de verduistering blijkt totaal te zijn, wordt het aardedonker en zullen de wachtposten ongetwijfeld hun aandacht omhoog richten in plaats van op de poort.”

De kinderen krijgen weer een sprankje hoop en als ze vlakbij de torens van het poortgebouw zijn, kunnen ze de wachters op een kluitje zien staan en tussen hun bijna gesloten vingers door, omhoog, naar de zon, zien staan staren. Het is nu bijna donker en de poort staat wijd open!

En precies op het moment dat de zon totaal verduistert, glippen Wang-Li en de kinderen door de poort en bevinden ze zich in het thuisland van de man die in China vaak de grote Barbaar wordt genoemd maar die in werkelijkheid een man van grote eruditie is…

terug


PRAKTISCHE GEGEVENS:

Auteur Hans Brockhuis www.runningfox.nl
Uitgever Free Musketeers www.freemusketeers.nl
ISBN 978-90-484-0391-2 gebrocheerd
158 pagina's paperback verschenen december 2008
  te bestellen via: brockhuis@gmail.com prijs € 16,95 (exclusief verzendkosten)
  prijs incl. admin. en verzending € 20,00
  idem voor België € 23,00
Zang en presentatie Simone Awhina www.justsimone.com
Omslagfoto Ingrid Kamphuis-Segerink www.iks-foto.nl
Omslagontwerp Helen Maijenburg en Karianne Hylkema  
Foto auteur Tjido Wierda home.planet.nl/~wierd044
Introductie Myriah Krista Walker www.grassesroots.com
Ten geleide Nora Pelgrims  
Bewerking gedicht Jean van der Borght  

terug