Nada Kronieken/Chronicles Buitenaards/Extraterrestrial Meditaties/Meditations

Korte verhalen/shorts

Bibliography
Myriah´s Grasses Roots Reïncarnatie/Reincarnation Written with love

Gedichten - poems that touch me

Running Fox home

 

 

De oude wijze man

Bearwalker

 

 


"Je kunt het land waarop de mensen lopen niet verkopen." ... Crazy Horse, 23 sept. 1875

De Oude Wijze Man zat in de schaduw van de boom voor zijn grot. Er kwamen Rode Mensen naar hem toe en hij zei tegen de Rode Mensen: “Vertel me jullie droom”.
En de Rode Mensen antwoordden: “De wijzen hebben ons gezegd om op deze en die manier te bidden, en dat het belangrijk is het alleen zó te doen zoals wij het hebben geleerd, want dit is ons doorgegeven door onze leiders.”

"Hmmmm," zei de Oude Wijze Man.

Toen kwamen er Zwarte Mensen naar hem toe en hij zei tegen de Zwarte Mensen: “Vertel me jullie droom.”
En de Zwarte Mensen antwoordden: “Onze moeders hebben ons gezegd om naar dit of dat gebouw te gaan en op deze of die manier te bidden. En onze vaders hebben ons gezegd op deze of op die manier te buigen als we bidden. En dat het belangrijk is dat we het alleen op die manier doen als we bidden.

"Hmmmm," zei de Oude Wijze Man.

Toen kwamen er Gele Mensen naar hem toe en hij zei tegen de Gele Mensen: “Vertel me jullie droom.”
En de Gele Mensen antwoordden: “Onze leraren hebben ons gezegd om op deze of die manier te gaan zitten en om dit of dat te zeggen als we bidden. En dat het belangrijk is om het uitsluitend op die manier te doen.”

"Hmmmm," zei de Oude Wijze Man.

Toen kwamen er Witte Mensen naar hem toe en hij zei tegen de Witte Mensen: “Vertel me jullie droom.”
En de Witte Mensen antwoordden: “Ons boek heeft ons gezegd op deze en die manier te bidden en om dit of dat te doen, en dat het heel belangrijk is dat we dat doen als we bidden.”

"Hmmmm," zei de Oude Wijze Man.

Toen sprak de Oude Wijze Man tot de Aarde en zei: “Hebt gij de mensen een droom gegeven?” En de Aarde zei: “Ja, een speciale gave aan ieder van hen, maar de mensen hadden het zo druk met te spreken en te delibereren over welke manier de juiste is dat zij de gave die ik aan elk van hun gaf, niet herkenden.” En de Oude Wijze Man stelde dezelfde vraag aan Water en Vuur en Lucht en kreeg hetzelfde antwoord. Toen vroeg de Oude Wijze Man hetzelfde aan Dier, en Vogel, en Insect, en Boom, en Bloem, en Lucht, en Maan, en Zon, aan de Sterren en aan alle andere Geesten en allen gaven hem hetzelfde antwoord.

De Oude Wijze Man vond dit erg triest. Hij riep het Rode Volk, het Zwarte Volk, het Gele Volk en het Witte Volk bij zich en zei tegen hen: “De riten die jullie geleerd zijn door jullie Ouderen en jullie Moeders en Vaders, en Leraren en Boeken, zijn heilig. Het is goed dat jullie dat respecteren want het zijn de riten van jullie voorouders. Maar de voorouders wandelen niet meer op het Aangezicht van de Moeder Aarde.

Jullie zijn je eigen Droom vergeten. Jouw eigen droom is speciaal voor jou bestemd en voor niemand anders. Ga nu en bid voor je eigen Droom en wees stil genoeg om ze te kunnen dromen, zodat je in staat bent de weg van je eigen hart te volgen. Het is een moeilijke weg. Het is een goede weg.”


.